Hírfolyam
2018. április 30.Kutatás
Gazdasági Havi Tájékoztató

Tartalom:

  • Közbeszerzési pályázatok a cégek körében
  • A növekedés folytatódik az eurózónában. Az Ifo, az Insee és az Istat közös előrejelzése az eurózóna gazdaságára
  • Nemzetközi tendenciák
Bővebben >>>

2018. április 19.Kutatás
Közbeszerzési pályázatok a cégek körében

Elemzésünkben azt vizsgáljuk, miként alakult a vállalatok közbeszerzési pályázatokon való részvétele, milyen vállalati körben és milyen területeken jelenik meg leginkább ez irányú pályázati aktivitás, valamint, hogy a vállalatok milyen forrásokból értesülnek az éppen aktuális közbeszerzések kiírásáról. Az elemzéshez az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet negyedéves vállalati konjunktúra-felmérésének 2018. januári eredményeit használtuk fel, amely 400 hazai vállalkozás vezetőjének válaszain alapul.

Bővebben >>>

2018. április 4.Hír
Indul az MKIK GVI 2018. áprilisi online konjunktúra felvétele

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe. A kérdőív a http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

A kitöltött kérdőíveket 2018. április 27-ig várjuk!

Bővebben >>>